MattiTRajala Keskustelua ja mietteitä tämän hetken politiikasta ja työelämästä.

Aika vakauttaa työmarkkinat

Aika vakauttaa työmarkkinat

 

Useampi ammattiliitto ja kaikki kolme keskusjärjestöä tyrmää hallituksen laki esityksen alle 20 henkilön yrityksissä irtisanomissuojan heikennyksestä.

Itse ihmettelen sitä miksi hallitus jatkuvasti haluaa heikentää työmarkkinoita ja on ajamassa tällaista lakiesitystä mikä ainoastaan aiheuttaa epävarmuutta ja epävakautta työkentillä.

Nyt on aika turvata ja vakauttaa työmarkkinat ja panostaa koulutukseen ja ammattitaitoon.

 

Myös vaikka Suomen yrittäjät tällaista tällaista nyt ajaa takaa ja hallitus tällaisen on heille luvannut, niin en siltikään usko että kaikki heidänkään jäsenyritykset haluavat saada epävarmuutta ja vähemmän motivoituneita työntekijöitä palkkalistoilleen.

 

Myös nyt olisi aika palata takaisin neuvottelujärjestelmään, missä yhdessä työmarkkinaosapuolien kanssa asioista sovitaan.

Tulevat järjestölliset toimenpiteet ainoastaan kuvaavat kentän ääntä, että nyt riittää heikennykset ja epävarmuudet työntekijöiden tulevaisuudesta.

 

Itse olen ylpeä omasta ammattiliitostani, että lähtee taistelemaan työntekijöiden puolesta ja myös siitä että monet muutkin ammattiliitot tekevät samoin.

 

Yhdessä rintamassa parempaa ja varmempaa tulevaisuutta työmarkkinoihin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat