MattiTRajala Keskustelua ja mietteitä tämän hetken politiikasta ja työelämästä.

Yhdessä takaisin sopimisjärjestelmään

Yhdessä takaisin sopimisjärjestelmään

 

Varsinkin tällä hallituskaudella on tehty jatkuvasti heikennyksiä työntekijöiden työehtoihin ja nyt uusimpana esityksenä tämä irtisanomisten helpottamis lakiesitys.

Ammattiliittojen tärkein tehtävä on puolustaa jäseniään ja neuvotella työehdot.

Nyt on hallitus näitä ehtoja heikentämässä ja muodostamassa eriarvoisuutta työntekijöille ja samalla myös yrityksiin.

Ammattiyhdistysliikkeen ainoa mahdollisuus on vaikuttaa tällaisiin epäkohtiin on työtaistelutoimenpiteet ja nämä työtaistelutoimenpiteet muodostuu demokraattisella päätöksen teolla liittojen hallitusten ja valtuustojen kautta.

Itse haluaisin että nyt olisi hallituksella sen verran ymmärrystä että myöntäisivät olevansa väärässä ja vetää tällaiset eriarvoistamisesitykset pois ja palata kunnolliseen kolmikanta sopimiseen.

Paras ammattitaito työmarkkina asioihin löytyy työnantaja ja työntekijä järjestöiltä yhdessä sopien.

Kukaan ei halua taistella oikeuksistaan eikä työehdoistaan, mutta jos laitetaan selkä seinään vasten niin on turha ihmetellä että tähän reagoidaan.

Ammattiliitto ei ole puheenjohtaja, ei organisaatio Helsingissä, vaan ammattiliitto on yhtä kuin sen kaikki jäsenet, ovat he sitten työllisiä, työttömiä, eläkeläisiä tai liittojen henkilökuntaa.

Vielä lopuksi menisitkö sinä töihin yritykseen missä on helpompi irtisanoa, vaikka siksi että haluat kunnollista palkkaa, vai yritykseen missä sinä uskallat sitä pyytää?

 

Matti Rajala

Turun puuseppäin ammattiosaston puheenjohtaja ja Varsinais-Suomen Teollisuuden Vaikuttajien puheenjohtaja

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Martti Nurmi

Jospa se malka omasta silmästä nyt etsittäisiin ensin. Oma pesä kuntoon. Asioita voisi selvitellä vaikka teollisuusliiton ja sähköliiton keskinäisestä väännöstä. Niin ei tehdä onnistunutta ay-toimintaa. Yksittäinen pomo on noussut pätemättömyytensä asteelle.

Toimituksen poiminnat