MattiTRajala Keskustelua ja mietteitä tämän hetken politiikasta ja työelämästä.

Ei kompromisseja

En ole elinikänäni nähnyt vastaavanlaista vastakkain asettelua, mitkä Suomen hallitus ja Suomen Yrittäjä järjestö on saanut aikaan. 

Se miksi ammattiyhdistyliike on nyt aktivoitunut on nämä kaikki Sipilän hallituksen muodostamat heikennykset työttömyysturvaan ym.  Kaikkihan muistaa sen kuuluisan kikysopimuksen mihin hallitus kiristämällä ja uhkailemalla ammattiyhdistysliikkeen pakotti, ettei tulisi niitä hallituksen silloin valmisteluissa olevia pakkolaki paketteja missä olisi kyykytetty ihmisiä oikein kunnolla.

 

Sipilä myös teki herramies sopimuksen että jos kikysopimus syntyy niin silloin ei leikata tällä hallituskaudella työttömyysturvaa, no miten kävi? Hallitus teki aktiivimalli paketin mikä muodostui niinkuin ennustettiin pelkäksi leikkuri malliksi. Näin Sipilä hallituksineen pitää sanansa. No mitä voi odottaa pääministeriltä mikä lupasi ennen eduskuntavaaleja 2015 ettei koulutuksesta leikata. No kaikkihan tämän muistaa mikä oli ensimmäisten asioiden joukossa hallituksen listalla, koulutus leikkaus tietenkin.

 

Ammattiyhdistysliike on aina ollut luotettava sopimuskumppani ja yhteiskunnan suurimpia pilareita ja myös kehittäjiä. Nyt on vaan laitettu selkä seinää vasten ja unohdettu se tosi asia että tätä maata ei rakenneta sanelemalla vaan raudan lujalla sopimisella yhdessä.

 

Siksi olen nyt sitä mieltä ja uskon että monet muutkin liittyvät tähän, että nyt ei ay-liike voi tehdä omia ehdotuksia ennenkun Sipilä on vetänyt tämän irtisanomisten helpottamis lakiesityksen pois ja sen jälkeen lopetamme riitaisan vastakkain asettelun ja rupeamme yhdessä tekemään ratkaisuja työllisyyden parantamiseen ja työttömyyden vähentämiseen.

Kompromissien aika on työehtosopimus neuvotteluissa, ei nyt!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RosaWarski kuva
Rosa Warski

Näin on. "Kompromissiehdotus" määräaikaisten työsuhteiden kertaluonteisesta sallimisesta <10 hengen yrityksissä on älytön.

Ensinnäkin kompromissia ei tarvita. EK on nyt jo lakkoilijoiden puolella.

Toiseksi työvoiman kierrätys jatkuvissa päitkätoissa on helvettiä. Sitä ei pidä missään tapauksessa lisätä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Ammattiyhdistysliike on aina ollut luotettava sopimuskumppani ja yhteiskunnan suurimpia pilareita ja myös kehittäjiä. Nyt on vaan laitettu selkä seinää vasten ja unohdettu se tosi asia että tätä maata ei rakenneta sanelemalla vaan raudan lujalla sopimisella yhdessä."

Historian perusteella tuo yhteistyö on ollut sellaista että säädökset ja lait yms. on laadittu isojen työmarkkinajärjestöjen toimihenkilöiden toimesta ja ne on sinällään eduskuntaan tuotu. Pieniä toimijoita ei tässä mallissa ole kuultu vaan lähinnä heille on vain saneltu määräykset.
Tuota sanelua siis kaivataan jatkettavaksi?

Toimituksen poiminnat